Wat zijn koordgordijnen

Koordgordijnen, ook wel touwtjes- of draadjesgordijnen, zijn hip en passen in elk interieur. Het gordijn is veelzijdig. Gebruik het als raamdecoratie, aankleding voor een wand of voor de afscheiding van een ruimte.

De gordijnen die we leveren zijn gemaakt van een heel licht garen waardoor ze heel soepel vallen. Dit geeft een strak resultaat. Een bijkomend voordeel is dat de koordgordijnen brandvertragend zijn omdat ze gemaakt zijn van Trevira CS garens.
Hierdoor zijn de koordgordijnen ook geschikt voor ruimten die moeten voldoen aan brandveiligheid.

Confectie koordgordijnen

Een koordgordijn kan bij ons standaard op verschillende manieren worden gemaakt: vlak op een klittenbandrails en verschuifbaar in een vlakplooi op rails.
Bij confectie vlak op klittenbandrails hangt het gordijn altijd op een vaste plaats en is niet te verschuiven. Dit heeft een hele strakke uitstraling.
Wilt u dat het gordijn wel te verschuiven is, dan kan dit ook, dan kiest u voor verschuifbare vlakplooi op rails. Dan hangt het gordijn wel recht en strak, maar kan het ook open geschoven worden.
Mocht u interesse hebben in andere manieren van confectie zoals confectie in een enkele plooi of waveplooi neemt u dan contact met ons op via info@koordgordijn.nl